Cibulková prehrala v druhom kole so Savinychovou

16.01.2013 Celý región

Melbourne 16. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Finalistka minulotýždňového podujatia v Sydney prehrala ako nasadená pätnástka s ruskou kvalifikantkou Valeriou Savinychovou za 2:12 h v dvoch setoch 6:7 (6) a 4:6.

Slovenská jednotka doplatila na príliš veľký počet nevynútených chýb, jej singlovým maximom na úvodnom podujatí veľkej štvorky zostáva osemfinále z roku 2009. Vlani skončila tiež v 2. kole na rakete Maďarky Grety Arnovej. Cibulková si z Melbourne odnáša prémiu 45.500 austrálskych dolárov a 100 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu so Savinychovou, keď hneď v úvodnom geme stratila podanie a Ruska si po potvrdení brejku vybudovala náskok 2:0. Slovenka síce v ďalších minútach vyrovnala na 4:4 a vynútila si tajbrejk, no v jeho koncovke ťahala za kratší koniec. V druhom dejstve dokázala Cibulková dvakrát zmazať manko brejku, v dôležitých momentoch ju však nepodržalo podanie. Savinychová využila za stavu 5:4 pri servise Slovenky v poradí druhý mečbal. V 3. kole nastúpi proti Belgičanke Kirsten Flipkensovej, ktorá deklasovala turnajovú dvadsaťtrojku Češku Kláru Zakopalovú 6:1 a 6:0.

Nebol to môj optimálny výkon, povedala Cibulková

Cibulková po prehre so Savinychovou netajila sklamanie. "Mrzí ma, že som v Melbourne rovnako ako vlani
neprešla cez 2. kolo. Na grandslamových turnajoch to nikdy nie je o číslach a o rebríčkovom postavení. Vedela som, že Savinychová ako kvalifikantka bude nepríjemná. Nikdy som ju nevidela hrať, no môj štýl jej zjavne sedel. Z mojej strany to nebol ani zďaleka optimálny výkon, nehrala som ani svoj štandard. Dúfala som, že nebude stíhať a bude robiť viac chýb, ale ona sa zabednila tri metre za základnou čiarou a všetko mi kontrovala. Prvý set bol dosť stereotypný, hrala som tam veľa krosov. V druhom sete som sa snažila hrať viac po lajne, no nebol to konštantný výkon. Hrala som nevyrovnane. Po dvoch dobrých gemoch prišla nevydarená hra plná nevynútených chýb," povedala Cibulková v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Slovenku v dueli so Savinychovou nepodržalo ani podanie, ktoré bolo jej zbraňou na turnaji v Sydney. "Spravila som dnes viac dvojchýb, ako v Brisbane, Sydney a v 1. kole Australian Open dohromady. Mala som tam veľa šancí, aby som chytila opraty zápasu do svojich rúk, no vždy mi to ušlo pomedzi prsty. Od začiatku sa to zle vyvíjalo. Hneď v úvodnom geme som si prehrala podanie a potom sa to so mnou viezlo. Napriek prehre však austrálsku šnúru nemôžem hodnotiť negatívne. Sydney bolo výborné, zdolala som tri hráčky z Top ten. Hladká finálová prehra s Agnieszkou Radwaňskou ma však akoby trochu poznačila. Možno bola medzi týmto nevydareným zápasom a začiatkom úvodného grandslamu príliš krátka prestávka. V 1. kole v Melbourne som ešte dokázala otočiť zápas s Austrálčankou Bartyovou, no dnes to nevyšlo. Musím sa však z toho poučiť a ísť ďalej."

Ženy - dvojhra - 2. kolo:
Valeria Savinychová (Rus.) - Dominika CIBULKOVÁ (15-SR) 7:6 (6), 6:4
 

Vyberte región